Élmény- és aktív turizmus Sopronban

Traktorbuli

Sopron szenzációs élménye, kiváló történetekkel, borral és társasággal.

Panoráma csomag: látogatás a soproni borvidéken. Gyönyörködünk a tájban és közben megtudjuk, ittak-e kékfrankost Napóleon katonái, mi a borvidék titka, és hol rejtőzködött Oroszlán Pali, a betyár. Időtartam: 1,5 óra A csomag tartalmazza a transzfer és idegenvezetés költségét.

Silénosz csomag: a túrán megismerjük a soproni borvidéket, választ kapunk arra, hogy Kitaibel Pál mit fedezett fel 1797-ben, ki volt Szilénosz és mi tette tönkre a római birodalmat - közben pedig soproni bort kortyolgatunk. Időtartam: 1,5 óra. A csomag tartalmazza a transzfer, az idegenvezetés költségét, továbbá 2 fajta bor (1 dl fejenként) kóstolását.

Napóleon csomag: az úton csodáljuk a tájat, mesélek a borról, a vidékről, a borvidék múltjáról és persze közben bort iszunk, zenét hallgatunk. Időtartam: 2 óra. A csomag tartalmazza az üdvözlő ital (pálinka), a 3 féle soproni bor (1 dl fejenként), a pogácsa, az idegenvezetés és a transzfer díját.

Napóleon plusz csomag: a Napóleon csomagon túl a túrán a saját készítésű sonkánkból és kolbászunkból adunk kóstolót útközben.

A csomagokat a szállodánál előre le kell foglalni. Egy túra min. 6 főtől indul és legfeljebb 16 fő fér el a szerelvényen.

 • Panoráma csomag

  1900 forint / fő

 • Silénosz csomag

  2900 forint / fő

 • Napóleon csomag

  4500 forint / fő

 • Napóleon plusz csomag

  4900 forint / fő

Mesepark

Familypark - Ruszt

A Fertőmelléki-dombság (Ruster Hügelland) szívében, a Fertő tótól és Rust városától mindössze néhány kilométernyire található Familypark 145 000 négyzetméteren kínál önfeledt kikapcsolódást minden korosztálynak.

A park mind a négy tematikus részlegén, az Élményvárban, a Meseerdőben, a Falusi gazdaságban és a Kalandszigeten is változatos és szórakoztató időtöltés vár a vendégekre Filippó, a kandúr – a park mindig vidám kabalafigurájának – társaságában.

A 29 pörgő, forgó és mozgó játékok mellett a Familypark számtalan további kalandot is kínál, többek között élmény- és vízi játszótér, mászókák és kötélpark, zenés színház és érdekes csináld magad foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Familypark azonban nemcsak az átélt kalandok és a különleges játékok terén egyedülálló. A kalandparknak otthont adó parkerdő is önmagáért beszél: színes virágágyások és patakocskák, valamint formára nyírt sövények és fák gondoskodnak az idilli hangulatról.

A Familypark sokkal több mint egy egyszerű kalandpark különféle játékokkal. A látogatók egy a legapróbb részletekig gondosan kidolgozott fantáziavilágba merülhetnek el. Egy ideális kirándulóhely a Fertő tó közvetlen közelében, ahol fiatalok és idősebbek egyaránt jól érezhetik magukat.

Sopron Buggy

A buggyzás egy rendkívül különleges élmény a mozgás, a természetjárás és az extrémsport egy nagyon izgalmas formája. Az általunk kínált szabadidős tevékenység egyaránt alkalmas kikapcsolódásra, családi és céges rendezvények lebonyolítására.

Célunk, hogy környezetünk tisztasága és maximális védelme mellett, izgalmas programokon keresztül megismertessük Sopron természeti környezetének szépségeit, ezáltal maradandó élményt ajándékozzunk a résztvevőknek.

Milyen lehet, amikor ez a 900cm3-es 75 lóerős motor alattad beröffen? Ez az az érzés, amit ki kell próbálni és ami azonnal megfertőz! Mert nem csak az erőt, a gyorsaságot és a technika csúcsát tapasztalod meg, hanem mindezeket egyben, a „Polaris feelinget” Öltözz teljes harcidíszbe, mint egy profi: bukósisak, overál és irány a természet.

Soproni kisvonat

A soproni kisvonatról:

"Járműveink a turisták számára gyártott speciális kialakítású, kényelmes, világszerte kedvelt közlekedési eszközök.

A Soproni Kisvonat ismeretterjesztő programjait idegenvezetők és a turizmusban tevékenykedő szakemberek állították össze.

2006 óta dolgozunk a Sopron régió turizmusában. Célunk, hogy az ide látogató turisták minél jobban megismerjék, megszeressék ezt a vidéket."

Kerékpározás

Alábbiakban megosztunk Önökkel pár népszerű kerékpár túraútvonalat, illetve az alábbi linkre kattintva egy kis ízelítőt.

Kerékpározás

Sopron és környéke ideális terep a kerékpározáshoz! A Fertő-tó kerüléstől, Fraknó várán át a Schneebergig szinte minden szint számára elérhető megfelelő terep.

Kerékpártúra a nemzeti parkban

Útvonal: Sopron, Deák tér – Balfi út – Nagycenk - Hidegség – Hegykő – Fertőd – Sarród – Mekszikópuszta – Nyárliget – Király-tó – Eszterházy madárvárta – Öntésmajori kiállítás – Tőzeggyármajor – Fertőd – Sopron, Deák tér
Hossza: 120 km
Nehézségi fok: könnyű túra sík vidéken

A Fertő-Hanság Nemzeti Park területén található Fertő tó a legnyugatibb eurázsiai sztyepptó. A tó és az azt övező települések kultúrtájként 2001-ben kerültek fel a világörökségi listára. A túra a nemzeti park festői szépségű vidékén halad keresztül. A táj természeti értékei mellett kiemelkedőek építészeti emlékei is: a nagycenki-kastély Széchenyi István, a „legnagyobb magyar” életét mutatja be, a fertődi Esterházy-kastély Magyarország harmadik legjelentősebb épületegyüttese. A nemzeti park központja a Kócsagvár, amely Sarródon található. Közép-Európa egyik legnagyobb madárvártája van itt. Itt fészkel a nemzeti park jelképe, a védett nagy kócsag és a látványosságok közé tartoznak az őshonos háziállatok is.

(forrás: turizmus.sopron.hu)

Fertő menti szikes puszták

Útvonal: Sopron, Deák tér – Sopronkőhida – Fertőrákos – Sopron-Balf – Fertőboz – Nagycenk – Kópháza – Harka – Sopron, Deák tér
Hossza: 54 km
Nehézségi fok: könnyű túra részben kerékpárúton, részben kisforgalmú közúton és részben kiépítetlen földúton

A Tómalmot elhagyva érünk a világörökségi táj területére. Fertőrákoson megtekinthetjük a Mithrasz-szentélyt és 2015-től a Kőfejtőt, majd a Fertő tóban fürdőzésre is lehetőség nyílik. Balf méltán híres gyógyfürdőjéről, gyógyforrásait már a rómaiak ismerték. Fertőbozról közlekedik a múzeumvasút a nagycenki Széchenyi-kastélyhoz, amely a Széchenyi család életével ismerteti meg a látogatót. Hangulatos kis falvakon keresztül vezet az út vissza Sopronba.

(forrás: turizmus.sopron.hu)

Fraknó vára

Útvonal: Sopron, Deák tér – Ágfalvi út – határátkelőhely – Loipersbach (Lépesfalva) – Rohrbach (Fraknónádasd) – B30 kerékpárúton Mattersburg (Nagymarton) – B32 kerékpárúton Forchtenstein (Fraknó vára) és vissza Sopronba, a Deák térre
Hossza: 50 km
Nehézségi fok: domborzatilag nagyrészt könnyű, kivéve a várhoz felvezető utat

Ez a túra egy kicsit visszakalauzol bennünket a múltba, a középkori várak világába. Ahogy az osztrák Burgenland tartomány fővárosa, Mattersburg (Nagymarton) felé haladunk, ízelítőt kaphatunk a burgenlandi falvak hangulatából. A tiszta, rendezett, virágos falvakon végighaladva vessünk egy-egy pillantást a középkori templomokra, emlékekre. A táj nagy része természetvédelmi terület, értékes növény- és állatvilággal. Mattersburgban (Nagymarton) a lenyűgöző, monumentális viaduktot több mint 150 éve használják vasúti közlekedésre. A csendesen folydogáló Wulka-patakról nem gondolná az utazó, hogy több száz évvel ezelőtt kiöntött és komoly veszedelmet jelentett. A Rozália-hegyen magasodó Fraknó vára már messziről látható. A középkori várkastély felnőtteknek és gyermekeknek is felejthetetlen élményt nyújt. A kastély és kincstár gazdag gyűjteménnyel várja a látogatókat.
Fraknóról még többet megtudhat itt!

(forrás: turizmus.sopron.hu)

Ruszt, Fertő-tó

Útvonal: Sopron, Deák tér – Tómalom u. – Fertőrákos – Mörbisch (Fertőmeggyes) – B10 kerékpárúton Rust (Ruszt) – St. Margarethen (Szentmargitbánya) – Páneurópai Piknik Emlékpark – Sopronkőhida – Tómalom – Sopron, Deák tér
Hossza: 40 km
Nehézségi fok: könnyű túra sík terepen és kerékpárutakon

Túránkat az árnyat adó Szárhalmi-erdőben kezdjük meg. A kerékpárút elvezet a Kis- és Nagy-Tómalom mellett. Az előbbinél horgászni lehet, az utóbbi strandolásra alkalmas. Fertőrákoson a dombtetőről gyönyörű kilátás nyílik a Fertő tóra. A kőfejtőből valaha építési anyagot szállítottak, 2015-től pedig újra hangulatos színházi előadások is láthatóak lesznek a barlangban. A határ felé haladva elhaladunk a római kori Mithrasz-szentély mellett, és közben észrevétlenül átjutottunk Ausztriába. Mörbischen (Fertőmeggyes) vízi színpad várja nyáron a kultúra kedvelőit. Ruszt a gólyák és a borok városa. A központja a XVI-XIX. századi festői polgárházakból áll. St. Margarethen (Szentmargitbánya) évente megrendezésre kerülnek operajátékok a római kőfejtőben. Visszafelé kihagyhatatlan megállási pont a Páneurópai Piknik Emlékhely, ahol 25 éve bomlott le az Európát kettéválasztó vasfüggöny.
További információt Rusztról itt olvashat!

(forrás: turizmus.sopron.hu)

Liszt Ferenc szülőfaluja (Doborján)

Útvonal: Sopron, Deák tér – Harka – Deutschkreutz (Sopronkersztúr) – Neckenmarkt (Sopronnyék) – Horitschon (Haracsony) – Raiding (Doborján) és vissza
Hossza: 39 km
Nehézségi fok: domborzatilag könnyű terep sok kerékpárúttal

A zongoravirtuóz, a zeneszerző, a karmester és a pedagógus Liszt Ferenc az egykori Sopron vármegyében, Raidingban (Doborján) született. Szülőháza ma múzeum. Egész világot betöltő művészete Sopronban tartott első koncertjével indult el. A kilencéves csodagyermek „úgy játszott, ahogy a zene természetes szívverése kívánta”. Személyes varázsa, játékának leírhatatlan melegsége, adományainak egész sora nemes szívét tükrözték. Soha nem elvenni, hanem két kézzel adni szeretett. Örök érvényű remekműveit, előadói nagyságát Kant egyeteme, az oly ritkán adományozott zenei tudományok doktori címével ismerte el. A díszoklevél latin nyelvezetével Doktor Franc von Liszt vállalt és hirdetett magyarságát kívánták tiszteletben tartani. Ma a művész nevével a kulturális központ, énekkar és szimfonikus zenekar büszkélkedik.

A Raidingig (Doborján) vezető túraútvonal szép vidéken vezet át minket. Többek között megtekinthetjük a harkai kelta földvárat, a deutschkreutzi (Sopronkeresztúr) barokk Nádasdy-kastélyt és Lackenbachban (Lakompak) az Esterházy-kastélyt és vízi várat is.
Még több leírást Raidingról (Doborján) itt talál!

(forrás: turizmus.sopron.hu)

Ciklámen völgyei

Útvonal: Sopron, Deák tér – Brennbergi út – Görbehalom, Pisztrángos-tó – Hermesakna – Brennbergbánya – Hidegvíz-völgy – Ágfalva – Sopron, Deák tér
Hossza: 31 km
Nehézségi fok: az emelkedési viszonyokat tekintve közepes, az út nagy része aszfaltozott erdészeti utakon, kisebb része kisforgalmú közúton halad

A túra során a Soproni-hegység hegyes-dombos vidékén tehetünk barangolást, amely üde, zöld erdei utakon, csöndesen csörgedező patakok mellett vezet el. Megpihenhetünk a kis horgásztavak partján, felfrissülhetünk a hegyi patakok hűsítő vizével. Brennbergbányán felidézhetjük a régi bányászfalu hangulatát, a múzeumban megismerkedhetünk a bányászok életével, munkájával. Az erdei utakon eljuthatunk kilátókhoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra. Bepillantást nyerhetünk Sopron és környéke történelmébe, az Ágfalván található emlékművek mesélnek a háborúk eseményeiről. A kis falvak magával ragadó hangulata, a táj szépsége felejthetetlen élményt nyújt a túra résztvevőinek.

(forrás: turizmus.sopron.hu)